RSI-belevenissen


Zoek op een onderwerp of een trefwoord:

Er zijn 6 RSI-belevenissen gevonden:


Naam:Priscilla
Datum:31 5/31/2008 2008
RSI-belevenis:
ik had al een tijdje heel veel last van me handen en krampen in me vingers. me handen werden ook heel erg dik al scheelde ik maar 1 aardappel heel appart. ging ik naar mijn huisarts die zei overbelast hier heb je medicijnen etc. maar de klachten gingen niet over. weer naar de huisarts hij zei weer het zelfde en zo is het wel een keer of 5 doorgegaan. toen ben ik naar een fysiotherapeut gegaan die zei je handwortelbeentjes staan te hoog moeten recht gezet worden. dus ik ging met dat verhaal naar mijn huisarts die zei zonder te kijken nee hoor kan niet en kreeg weer medicijnen. nou kreeg ik na loop van tijd ook steeds de klacht dat mijn arm moe werdt vooral s nachts en kon er gewoon niet van slapen ook kreeg ik tijdens autorijden pijnlijke pijnscheuten in me schouder en bij massages had ik het gevoel dat alles vast zat. toen las ik een boek waarin stond dat met autorijden als je 1 hand op het stuur legt en zo constand rijd dat je je slijmbeurzen afknelt en dus krijg je slijmbeurs ontsteking dus ik met dat verhaal naar de fysiotherapeut op me werk na uitgebreid onderzoek blijk ik dus het thoraxcis outlet syndroom te hebben oftewel een vorm van rsi en alle klachten die ik dus heb kloppen als een bus! na 3.5 klachten te hebben gehad weet ik nu eindelijk wat het is!
Reactie's:
De reactie van karen op 6 februari 2011:
ik heh pjin aan mij handen dat door rema
Reageer


Naam:paula
Datum:8 4/8/2007 2007
RSI-belevenis:
mijn klachten, schouderpijn, trekt door naar bovenarm, pols ,tot in de vingers, kan mijn arm na een rustperiode niet bewegen, zo pijnlijk dat ik deze met mijn andere arm moet geleiden, het belemmert mijn nachtrust,en ook mijn dagelijkse dingen
Reactie's:
De reactie van Wanhoopje op 20 augustus 2007:
Hi Paula en iedereen die dit leest.

Ik herken alles wat je hebt. Ik moet ook mijn armen begeleiden als ik maar iets "kleins´in huis heb gedaan. Regelmatig krijg ik "aanvallen" wat voelt alsof mijn armen van mijn lijf worden gerukt en laat ik vallen wat ik op dat moment in mijn handen heb. 1x heb ik gehad dat mijn hand letterlijk verlamd was (zo is het bij mij begonnen). Dit typen kost nu al veel moeite maar het moet toch even worden gezegd. Mijn pijn(zware armen, het steekt alsof het is ontstoken) zit vanaf mijn schouders tot aan mijn vingertoppen (aan beide armen!!). Deze pijn die ik beschrijf is buiten de aanvallen om, deze aanvallen zijn nl. 10x heftiger! De laatste tijd word ik er ook ´s nachts wakker van. Bij mij is het begonnen in oktober 2006, na fysio met medische training ben ik langzamerhand weer gaan werken. Helaas it ik inmiddels alweer 7 weken thuis en is het erger dan dat het was... De bedrijfsarts en huisarts zeggen dat het RSI is (en wat ik ervan kan maken...in de zwaarste fase, maar goed ik ben geen dokter) Laats ben ik onderzocht in Nijmegen en daar werd mij verteld dat ik geen RSI had en deze dokter herkende geen enkele symptoom dat ik heb beschreven omdat volgens hem dat (volgens de St. Maertens Kliniek in Nijmegen) alleen maar voorkomt in pols elleboog of schouder.....) Weer een andere diagnose waar je uiteindelijk geen wijs meer uit kunt worden. Ik hoop dat iemand hierop kan reageren en hier iets herkenbaars in ziet. Hopelijk is er iemand die mij advies kan geven want als ik op de doktoren moet wachten ben ik over een paar jaar nog niet aan het werk!!!
Reageer


Naam:Jeanette
Datum:7 1/7/2005 2005
RSI-belevenis:
Ik heb nu al ruim 4,5 jaar rsi. Het begon met nekklachten na een dag werk achter de computer. Druk op het werk, geen pauzes nemen en geen nee tegen taken erbij zeggen. De huisarts en Arbo arts zeiden allebei dat het rsi was, maar daar bleef het eigenlijk bij. Een jaar fysio gehad, massage van de schouders, maar hielp eigenlijk niet en ben dus gestopt. Het verhaal is eigenlijk; je moet alles zelf uitzoeken en ben toen lid geworden van de rsi patientenvereniging; wat een herkenning zeg! Het gaat nu nog steeds op en neer met de klachten. Heb een overplaatsing binnen mijn bedrijf gekregen en meer vrijheid in taken indelen, maar toch... stress en frustraties op het werk doen de klachten weer vaak oplaaien. En dan het niet meer alles kunnen, is zo lastig, want je wilt anderen niet steeds dingen vragen om voor je te doen. Ik ga nu binnenkort starten met een programma "verder met pijn". dit is een multidisciplinaire aanpak. Een combinatie van fysio op rsi gericht, ergotherapie en gesprekken met een psycholoog. Want ... door al die jaren heen, ben ik er wel achter dat de klachten ook heel veel te maken hebben met hoe ik met dingen omga of er tegenaan kijk. Dan zijn de nekklachten, hoofdpijn, pijn in bovenarmen en polsen veel en veel erger! Omgaan met je beperkingen is dus eigenlijk vallen en opstaan en weer doorgaan. Op die manier moet je het zelf meestal maar uitvogelen. Mijn vraag is alleen; als je de "zgn. regels" om rsi aan te pakken hebt uitgevoerd (werkplek aanpassen, minder werken, meer bewegen zoals wandelen, fietsen en zwemmen en de werktaken zoveel mogelijk afwisseld)... Waarom worden je klachten dan niet minder? Dat vind ik nog het meest frustrerend.
Ik hoop dat het "verder met pijn " programma me verder zal helpen.

groeten van Jeanette en veel sterkte voor iedereen die met dezelfde klachten/vragen worsteld.
Reactie's:
De reactie van Karin Berghuis op 24 juli 2006:
Hallo Jeanette,
Toevallig kwam ik bij jou verhaal terecht. En ik voel me gedrongen te reageren. Zelf heb ik ruim 2 jaar met klachten gelopen. Het werd van kwaad tot erger. Maar sinds kort ben ik heel erg vooruit gegaan!
Op www.triggerpointboek.nl kwam ik verhalen tegen die bij mijn klachten pasten. Ik heb het boek besteld en ben begonnen mezelf te masseren. Ben ook nog een 3-tal keer bij een sportmasseuse geweest die ervaring had met deze therapie en die heeft me een goed op weg geholpen.
Mijn advies is dus: zit niet bij de pakken neer, er is hoop op betere tijden! Verdiep je hier eens in en probeer het uit. Je wordt er zeker weten niet slechter van.
Mijn ervaring is dat ik in een aantal weken heel erg opknapte. Ik was heel down geweest, maar toen ik verbetering voelde, knapte mijn geestelijke toestand ook weer snel op. Alle maatregelen die je kunt nemen om overbelasting tegen te gaan moet je natuurlijk nemen. Maar die dingen helpen je niet van je klachten af. In mijn geval de triggerpoint therapie wel. Ik ben er heel erg van overtuigd dat deze therapie heel veel mensen zal helpen. En het mooie is dat je het zelf kunt doen. En je leert de pijn die je hebt te begrijpen en leert ook wat je kunt doen om het positief te beinvloeden.

Ik hoop dat je wat kunt met mijn verhaal,

Groet,
Karin
Reageer


Naam:Jolanda
Datum:23 9/23/2004 2004
RSI-belevenis:
Wel, ik heb al zeker 3 jaar rondgelopen met klachten in de pols, die inmiddels doorgeslagen zijn naar mijn schouder, de huisarts dacht in 1e instantie aan oververmoeidheid en verplichte me met gips tot rust. Daarna heb ik een brace gekregen en daarna werd me door de fysio verteld dat dat absoluut onnodig is, zo zwak ik mijn spieren alleen maar af. Uiteindelijk werd me na tientallen onderzoeken medegedeeld dat ze geen oorzaak kunnen vinden, behalve dat mijn polsen slecht buigzaam zijn, dus moest het RSI zijn. Ik beoefen momenteel geen sporten meer, daar ik niet weet wat ik nou zou kunnen doen, daar ik ook met artrose in mijn knie zit. ik ben pas 28 en voel me heel erg beperkt in mijn doen en laten. Ondertussen werk ik wel weer en doe wat ik kan. Op dagen dat de pijn niet meevalt doe ik zo weinig mogelijk. Ik ben nog steeds druk bezig om mijn beperkingen te accepteren maar het valt niet mee.Trouwens reintegratie stelt geen ruk voor, ze beloven veel maar het dan ook zo uitoeren? Ho maar.
Iemand nog tips voor me?
Ik ben ook nog bij een ortomanuele therapeut geweest, behalve dat het duur was ben ik er niks mee opgeschoten en heb het idee dat ze mijn rug meer kwaad dan goed hebben gedaan.
Mensen, de groeten.
Reactie's:
De reactie van jan op 6 november 2004:
Graag had ik geweten welke brace je gebruikte?
Zelf ben ik na vele "immobiliserende" braces overgeschakeld op de Smart Glove,die een deel van "mijn" probleem wegneemt,nl. altijd in neutraal stand werken met de muis,en geen zweetgedoe met gel die toch meer tegendruk heeft...(een verpleger maak je niet wijs hoe je drukpunten moet opheffen).
Oh ja,prijs viel ook mee,check maar even na.
http://www.freewebs.com/smartglove/

Ik check wel even om de brace die jij droeg te zien(alhoewel,zelf reeds 6 merken ...weggegooid).

Groet
Reageer


Naam:Verburg
Datum:23 8/23/01 2001
RSI-belevenis:
Ik werk al 15 jaar met pc´s maar ik vermoed dat ik mijn klachten heb gekregen door het gbruik van mijn laptop.
Ik vind dat de producent verplicht is in alle handleidingen end. te vermelden dat het gebruik van zijn product rsi kan veroorzaken.
En dat er info over prefentie bij geleverd moet zijn.
Reageer

Belevenissen 1 t/m 5Terug naar de vorige pagina Terug naar de eerste pagina