RSI Artikel


Mail RSI-artikelen, die u mist op deze website naar: RSI@algemeen.nl, wij willen bezoekers van deze site immers een zo compleet en up-to-date mogelijk aanbod van RSI-artikelen aanbieden.

Zoek op een onderwerp of een trefwoord:


Bron:Technisch Weekblad
Datum:31 januari 2001
Artikel:
Polsbanden tegen RSI

Niemand heeft zin om langdurig computergebruik met zijn gezondheid te moeten bekopen. Dat de commercie dat inmiddels ook door heeft, blijkt wel uit de grote hoeveelheid anti-RSI spullen die er te verkrijgen zijn. De Softflex-handschoenen zijn een erg handige toevoeging op dit assortiment. In principe werken Softflex-handschoenen op dezelfde basis als bij voorbeeld gelsteunen bij het toetsenbord. Alleen in plaats van een kussen op een vaste plaats, zitten de gelkussens hier in de handschoenen ingebouwd wat in ieder geval meer bewegingsvrijheid biedt dan normale gelsteunen.

Volgens bedenker van Softflex-handschoenen, de Amerikaanse chirurg dr. Eberbach, heeft het plaatsen van de gelsteunen in de polsbanden een extra positief effect. Volgens zijn zeggen wordt op deze wijze de druk beter weggenomen van de pezen die normaal overbelast raken dan bij het gebruik van een gelsteun.

Of dit werkelijk zo is, moeten we even in het midden laten, aangezien we (gelukkig) geen RSI hebben om het uit te proberen. In ieder geval blijkt uit een praktijktestje dat de polsbanden inderdaad erg comfortabel werken. Het flexibele materiaal zorgt ervoor dat de handen volledige bewegingsvrijheid houden, terwijl er toch daadwerkelijk een bescherming omheen zit.
De vorm van de polsbanden geeft een slechte indruk, nog voordat ze in gebruik genomen worden. Ze nemen een dusdanig groot stuk pols in beslag dat het vermoeden ontstaat dat ze wel erg oncomfortabel moet zitten, zeker naar een paar uur.

Gelukkig blijkt dit niet waar te zijn. Dankzij het hypo-allergene materiaal waarvan de banden zijn gemaakt, blijven ze ondanks langdurig dragen, toch plezierig zitten.

Op dit moment zijn de softflex handschoenen te bestellen per telefoon of via internet. Voor de laatste optie dient u de website www.softflex.com te bezoeken, waarop ook meer informatie over de handschoenen zelf en over RSI te vinden is. De handschoenen kosten, met de verzendkosten erbij, omgerekend 65,- gulden.


Merijn GelensTerug naar de vorige pagina Terug naar de eerste pagina