RSI Artikel


Mail RSI-artikelen, die u mist op deze website naar: RSI@algemeen.nl, wij willen bezoekers van deze site immers een zo compleet en up-to-date mogelijk aanbod van RSI-artikelen aanbieden.

Zoek op een onderwerp of een trefwoord:


Bron:Volkskrant
Datum:16 maart 2000
Artikel:
FNV stimuleert RSI-patiŽnten tot indienen claim

De FNV gaat vanaf mei op zoek naar RSI-patiŽnten om hen te stimuleren een letselschadeclaim in te dienen tegen hun werkgever. Dat zegt P. Ulenbelt van het Bureau Beroepsziekten van de FNV. 'Als we vijftig claims tegen een bedrijf bij de rechter deponeren, zal het schrikeffect bij de werkgever groot zijn', aldus de vakbondsman.

Het Bureau Beroepsziekten wil via de bonden 'risico branches' als de IT-sector, media, banken en verzekeraars benaderen om werknemers ervan bewust te maken dat zij juridische stappen kunnen ondernemen tegen hun werkgever. Het gaat om gevallen waarin de werkgever niet heeft voldaan aan de wettelijke zorplicht om te voorkomen dat het personeel wordt geveld door repetive strain injury (RSI). Die plicht is voor beeldschermwerkers bijvoorbeeld vastgelegd in het Beeldschermbesluit van de Arbo-wet.Terug naar de vorige pagina Terug naar de eerste pagina